måndag 08 juli kl 19:39

Resultat från Grums och Säffles jaktvårdskretsars eftersöksmästerskap.

Resultat för Kretsmästerskapet i eftersök Grums/Säffle JVK 2024

 

Tävlingen avgjordes i Körsvik, Segmon söndagen den 12 maj. Vackert vårväder var det för dagen. Mästerskapet hade lockat till sig två startande ekipage varav ett kom från Grums JVK och ett från Säffle JVK. Tävlingen består av en spårdel som utgår från ett viltspårprov i öppenklass tillagt med lite klurigheter efter vägen. Provet avslutas med skottprövning av hunden. Därefter får föraren skriva ett prov på 10 frågor under tidspress. Frågorna är av blandad karaktär gällande jakt, vilt och hundfrågor. Sedan hålls ett kollegium där hundarna jämförs med varandra för att ta ut den bästa hunden för dagen.

Vinnare för både Grums JVK och för tävlingen totalt blev den unga Hannoveranska Viltspårhunden Ahlbäcks Fritjof, till vardags kallad Aston med ägare Andreas Johansson. Tvåa totalt och etta för Säffle JVK blev Norsk Älghund Grå Erättären Rajka med ägare Pernilla Karlsson. Den första hunden erhöll förstapris medan Rajka för dagen fick viltkänning ett par gånger under spåret och fick hjälpas och fick därmed ett 3:e pris. Båda kommer att gå vidare till länsmästerskapet 14 juli i Mangskog.

Domare var Carina Olsson. Ett stort Grattis till båda ekipagen med förare som gjorde ett bra jobb både i skogen och med teorin. Ett extra varmt tack även till Pernilla Karlsson som återigen fixat en massa fina priser och pokaler.

 

Carina Olsson

imagew1iw8.png

Bild 1 från vänster vinnaren totalt samt för Grums Jvk. Ahlbäcks Fritjof med ägaren Andreas Johansson, domare Carina Olsson i mitten samt Säffle jvk:s vinnare och tvåa totalt Erättären Rajka med ägare Pernilla Karlsson. Fotograf: Stefan Olsson

Bild 2 Vinnaren Ahlbäcks Fritjof med husse Andreas Johansson.

 

Ahlbäcks Fritjof.jpg

Foto:Carina Olsson

 

 

 

 

 

Senast uppdaterad den 08 juli